Spring naar de inhoud

Omgeving Chalet Rivals

Herselt staat bekend als de wandelgemeente bij uitstek! De chalet is direct gelegen aan het wandelknooppunt tussen 356 en 80 van waaruit u het bosgebied de Hertberg (310 hectare) in kunt wandelen. Maar ook verschillende fiets- en mountainbike routes behoren tot de mogelijkheden! Via de knooppunten kunt u wandelen tot in Averbode, de langdonken verkennen enz. Maar ook de bedevaartroute vanuit Herselt of vanuit de abdij van Tongerlo (via de abdij in Averbode) naar de basiliek van Scherpenheuvel voor de ervaren wandelaars is een mogelijkheid! In de chalet liggen sowieso brochures met verschillende “kant en klare” wandelingen. De gemeente Herselt heeft er ook nog eens voor gezorgd dat we een prachtige wandelbrochure hebben met 22 wandelingen, goed voor in totaal zo’n 130 km wandelplezier!! 1 van deze wandelingen komt op ong 200 meter van de chalet langs. U kunt kiezen om de “kleine” wandeling te doen van 5,6km (71% onverhard) of bv de langere van ong 11 à 12 km.

Voor gezellige terrasjes, restaurantjes, winkeltjes kunt u altijd naar Herselt of Westerlo. Of gaat u liever een paar kilometer verder in Aarschot bij het bekende sushi restaurant afhalen of eten?

Op woensdagvoormiddag is er een leuke grote markt in Westerlo (ong 3 km van de chalet), op donderdagvoormiddag is er een grote markt in Aarschot (11 km parking bij sportpark Demervallei).

Hierboven ziet u de wandelknooppunten in de omgeving van de chalet (schaal: Herselt – Averbode +/- 10 km). De gele stip is de plaats waar de chalet ligt. Alle oranje wegen zijn onverhard. U kunt vooraf een route vastleggen via www.wandelknooppunt.be of de app op uw GSM zetten. In de chalet liggen natuurlijk ook routekaarten en wandelingen waar u naar kunt kijken!

Het bosgebied de Hertberg is 310 hectare. U kunt meer informatie vinden op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/hertberg.html

Het merode-netwerk bevat in totaal 122km aan mountainbikeroute’s waarvan de groene route op een paar honderd meter van de chalet begint. De Hertbergroute bestaat uit de 2 lussen (groene en rode). De rode lus van het parcours is ong 13 km en is vrij vles met langere rechte stukken en is voor ongeveer 42% onverhard. De groene lus is 16 km, voor ongeveer 68% onverhard en situeert zich in en rond de mooie bossen van kasteel De Merode.

In dit bestand kunt u de Mountainbikeroute de merode terugvinden. Het rode punt waar hun over spreken is Kasteel de Merode. Dit ligt ong 3 km van de chalet. De chalet is gelegen vlakbij het rechte stuk net voor de Drie Eiken. Op volgende website https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/ vind u meer informatie.

Enkele culturele optie’s in de omgeving:

  • Op enkele km’s vindt u het prachtige kasteel van de Merode in Westerlo. Het bosgebied de Hertberg behoorde tot 2004 toe aan de eigenaars van de Merode.
  • De abdij van Tongerlo is ook op enkele km te bezichtigen
  • De abdij van Averbode is erg mooi om een keer te bezoeken en heeft ook een zeer groot wandelgebied rondom. Vanaf de chalet is het mogelijk om grotendeels door de bossen en weilanden te wandelen naar de abdij (geoefende wandelaar). Op de “lekdreef” kunt u heerlijk genieten van 1 van de beroemde ijskarretjes. In het abdijcafé Het moment kunt u abdijbier, kaas, brood enz kopen
  • In het bedevaartsoord te Scherpenheuvel vindt u natuurlijk de imposante basiliek. Het is hier altijd gezellig druk, met rondom de basiliek verschillende gezellige café’s. Vanaf Herselt (en vanaf de abdij van Tongerlo) zijn 2 bedevaartroute’s tot aan de basiliek.